MATTA Fair Melaka 2023 tawar ‘Sunset Cruise’ di Selat Melaka

Masa Membaca:55 Saat

AYER KEROH 20 September – Lebih 100 pakej pelancongan baharu ditawarkan pada MATTA Fair Melaka 2023 yang akan diadakan di Dataran Pahlawan Melaka Megamall pada 6 hingga 8 Oktober depan.

Pengerusi Persatuan Ejen Pelancongan dan Pengembaraan Malaysia (MATTA) Melaka, Goh Hock Gin berkata, antara produk baharu yang diketengahkan adalah pakej Taman Laut Melaka, Selam Skuba dan ‘Sunset Cruise’.

Katanya, pada penganjuran itu 30 peratus pakej-pakej domestik yang ditawarkan adalah membabitkan penggiat industri pelancongan negeri.

“Antara yang menarik pada penganjuran MATTA Fair Melaka 2023 adalah Sunset Cruise, iaitu pelancong dibawa menaiki kapal bagi menyaksikan keindahan pemandangan matahari terbenam di kawasan pulau di perairan Selat Melaka.

“Turut ditawarkan pakej mengeliling pulau sekitar negeri ini menerusi Pakej Taman Laut Melaka.

Sementara itu pelancong memilih aktiviti selam skuba pula boleh menikmati keindahan batu karang di Taman Laut.

“Kesemua pakej baharu ini merupakan produk pelancongan yang akan kita tawarkan sempena Tahun Melawat Melaka 2024 (TMM2024),” katanya ketika dihubungi Melaka Hari Ini.

Mengulas lanjut, Goh berkata sepanjang MATTA Fair Melaka 2023 nanti, semua pakej pelancongan ditawarkan pada harga berpatutan.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

5217
Kongsi :
Previous post Bersyukur beli beras murah
Next post Masjid baharu di Lesung Batu
Ubah saiz-+=