MPAG, PBT Korea Selatan berkongsi idea pembangunan

ALOR GAJAH 2 Jun – Majlis Perbandaran Alor Gajah (MPAG) bersama pihak berkuasa tempatan (PBT) Korea Selatan, Dong-Gu Council, Daegu Metropolitan City berkongsi kepakaran tentang pembangunan yang boleh dibawa kedua-dua PBT itu.

Yang Dipertua (YDP) MPAG, TPr Saifuddin Abdul Karim berkata, lawatan ke Bangunan MPAG itu disertai seramai 19 delegasi dari Korea Selatan yang diketuai Timbalan Presiden Dong-Gu Council, Nho Nam Ok.

Katanya, menerusi lawatan tersebut, pelbagai perkongsian pengalaman telah diadakan di antara kedua-dua pihak.

“Lawatan ini lebih kepada perkongsian berkaitan pembangunan, pelaburan dan pelancongan antara MPAG bersama PBT di bandar ketiga terbesar di Korea Selatan yang merupakan antara negara termaju dan termoden di dunia.

“Kita juga mengambil segala perkongsian pihak delegasi untuk dilaksanakan di daerah Alor Gajah,” katanya kepada Melaka Hari Ini.

Mengulas lanjut, Saifuddin berkata, MPAG turut menerima jemputan daripada Dong-Gu Council untuk mengadakan lawatan balas ke negara tersebut.

“Meskipun pertemuan ringkas, namun bagi pihak MPAG ia merupakan pertemuan bermakna, bermanfaat dan penuh dengan ilmu,” jelasnya.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

5490
Previous post Nyalas perlukan gimnasium angkat berat
Next post Kafe terapi kucing