Sand Nisko Capital meterai perjanjian bangunkan projek dengan GDV RM50 juta di Melaka

0
340

KUALA LUMPUR 25 Ogos – Pengeluar perabot, Sand Nisko Capital Bhd (SNC) merancang untuk membangunkan projek pembangunan kediaman dengan anggaran nilai pembangunan kasar (GDV) sebanyak RM50 juta di Melaka.

Dalam kenyataan pada Isnin, katanya anak syarikat pembangunan hartanah dan perumahannya, Len Cheong Resources Sdn Bhd (LCR) memeterai perjanjian usaha sama dengan Profesor Datuk Dr Raduan Che Rose (pemilik tanah) untuk membangunkan perbandaran mini di Durian Tunggal, Alor Gajah.

Pengarah Urusan SNC Emily Sow Mei Chet.

Peranan LCR melibatkan permohonan untuk kelulusan daripada pihak berkuasa yang berkenaan, serta kerja-kerja pembinaan dan menyiapkan unit bangunan.

Sebagai balasan, 12 peratus daripada jumlah unit yang dibangunkan akan menjadi hak pemilik tanah, menurut SNC.

Kumpulan itu berkata LCR akan meninjau kemungkinan untuk bekerjasama dengan pemilik tanah di sekitar kawasan tersebut untuk membangunkan projek pembangunan dengan anggaran GDV sebanyak RM50 juta.

Pengarah Urusan SNC Emily Sow Mei Chet berkata, perjanjian itu adalah peluang strategik untuk kumpulan meningkatkan simpanan tanahnya di Melaka, sekali gus memastikan pertumbuhan dan kemampanan perolehan dan keuntungan untuk kumpulan.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.